Samarbeid med fagfolk

Fra lenge før AA ble opprettet i 1935, har alkoholikere fått mye hjelp av leger, sykehus, kirkelige og andre organisasjoner og fagfolk, og det får vi fremdeles. Vi er dypt takknemlige for at folk som dere så uselvisk har viet seg til å hjelpe folk som oss.

Alle som har satt seg grundig inn i AA-bevegelsens historie, vet at helt fra de første medlemmer ble edru i AA, har vi blitt påvirket og hjulpet av dr. Carl Jung, dr. William Silkworth, pastor Sam Shoemaker, William James, dr. Harry Tiebout, prest Edward Dowling, søster Mary Ignatia og mange, mange flere. Ingen av disse var alkoholikere, og det er heller ikke de mange familiemedlemmer, venner og andre som ofte redder og hjelper alkoholikere på mange måter.

Det er altså ikke sant at bare en alkoholiker kan hjelpe en alkoholiker. Våre personlige historier viser klart at ikke-alkoholikere gjør mye for alkoholikere som AA ikke gjør.

AA er ikke tilknyttet noen andre, men ønsker å samarbeide med fagfolk. Vi har en komité for Samarbeid og informasjon, som arbeider med kommunikasjon, forståelse, respekt og samarbeid mellom Anonyme Alkoholikere og alle fagfolk som arbeider med alkoholikere. Dette for at flere og flere alkoholikere skal kunne rehabiliteres.