Hvordan foregår et AA-møte?

Du har kanskje sett på film hvordan AA-møtene foregår? Deltakerne sitter i ring, presenterer seg som alkoholikere og snakker om sine problemer med alkohol. Dette bildet stemmer ganske bra med virkeligheten. Men virkelighetens møter er ofte fylt med humor og varme – og vi snakker heller om hvordan vi løser alkoholproblemet enn om selve drikkingen.

Møtene i AA handler om hvordan man rehabiliteres fra alkoholisme. Vi deler erfaringer, styrke og håp med hverandre for å oppnå edruskap. På AA-møtene snakker vi ikke om andre avhengigheter eller misbruk. AA tilbyr en løsning for alkoholisme og ikke for andre typer misbruk.

Hver gruppe bestemmer selv hvordan de vil legge opp sine møter. Mange møter starter med at vi leser AAs fellesskapserklæring og en kort tekst om de tolv trinn i AAs rehabiliteringsprogram. Deretter forteller vi om våre erfaringer med alkoholisme og rehabilitering: hvordan vi var, hva som skjedde, og hvordan vi er nå. Vi velger selv om vi vil snakke eller om vi bare vil lytte. Den som har ordet, får snakke uforstyrret. På selve møtet verken diskuterer vi eller stiller spørsmål – det vil det alltid være tid til før eller etter møtet.